Medycyna Estetyczna i Anti-Aging - archiwum chronologiczne

Kwartalnik poświęcony rozwijającej się dynamicznie medycynie estetycznej oraz profilaktyce zdrowotnej

Powrót do listy artykułów

Słodycz bez cukru

W 20-leciu międzywojennym hasło reklamowe wymyślone przez Melchiora Wańkowicza przekonywało, że "cukier krzepi" – w co długo wierzono. Dopiero w 1957 r. dr William c. Martin zaklasyfikował cukier rafinowany jako czyste węglowodany, pozbawione witamin i minerałów. Dzisiejsza znajomość procesów zachodzących w ludzkim organizmie pokazuje, że nie tylko nie "krzepi", ale wręcz przeciwnie – przyspiesza starzenie się i sprzyja powstawaniu groźnych chorób. i oczywiście powoduje nadwagę, bo nie dość, że sam jest wysokokaloryczny, to – wpływając na pracę trzustki – pobudza apetyt.

Inne

Medycyna estetyczna na Facebooku

Dermatologia estetyczna na Facebooku